Je hebt post!

Deze laatste drie dagen ben ik tot mijn verrassing geïntroduceerd tot een aantal services op het Internet waar ik het bestaan niet van wist. Een nieuwe website beginnen brengt een heel regiment nieuwigheidjes met zich mee waar ik, na mijn eerste verrassing, heel enthousiast over ben.

Ik zag al die gekleurde icoontjes wel, maar wanneer ik tussen de drukke bezigheden in het audio- en videogebeuren mijn hoofd weer eens aan de oppervlakte bracht, was er gewoon niet genoeg tijd om zelfs maar geïnteresseerd te raken, laat staan uit te vinden waar ze voor dienden. Daar is nu een einde aan gekomen; de deur is wagenwijd open! Ik ben geïntroduceerd tot een heel nieuwe wereld van mogelijkheden.

Eerst dacht ik nog dat ik er gewoon kennis van kon nemen en dan gewoon op de oude voet door kon gaan. Per slot van rekening is de website van Een Cursus In Wonderen al jaren een succes en heeft hij er sinds kort een zusje bij: Thema's van Een Cursus In Wonderen, waar de teksten van Een Cursus In Wonderen worden afgewisseld met teksten uit andere bronnen rond hetzelfde thema.

Die gedachte hield niet lang stand. Met enthousiasme, inzicht en kennis werd mij meteen duidelijk gemaakt dat ik dat weliswaar kon doen als ik dat wilde, maar de voordelen van deze nieuwe mogelijkheden werden mij eveneens handig uitgelegd. De kleine bezwaren die ik naar voren wist te brengen werden sneller van de tafel geveegd dan ik ze erop kon leggen en ik moet zeggen: Ik ben overtuigd!

Deze avond, terwijl ik aan het geheel van deze nieuwe ideeën gewend begon te raken, herinnerde ik me herhaaldelijk de film: 'You've got mail!' met Meg Ryan en Tom Hanks. "Cecelia's boekhandel!" zegt de grootvader: "We hebben ooit nog wat brieven uitgewisseld." "Brieven?" reageert Tom Hanks, "Postzegels, enveloppen!" Helpt zijn vader hem: "Weet je, daar heb ik ooit eens van gehoord!"

Ik krijg mijn introductie tot het hedendaagse webgebeuren en ik voel me als een die niet alleen de magnetron, maar ook de eerste automobiel en de telefoon heeft zien verschijnen. Waar ben ik geweest? Ongetwijfeld zal deze snelstromende vooruitgang mij onderweg nog openbaren waar de folder met mijn afbeeldingen zich bevindt en dan zijn we helemaal niet meer te stoppen!