De geschiedenis van
Een Cursus In Wonderen

Ik kijk naar de rijke verzameling boeken op mijn plank en ik realiseer me dat er werkelijk maar één boek is wat het beste de geschiedenis van Een Cursus In Wonderen kan weergeven. Er is zoveel geschreven over hoe de Cursus tot stand kwam, dat het interessant zal zijn om met iets origineels tevoorschijn te komen.

Dit boek "Absence from Felicity" beschrijft het gehele proces van het ontstaan van de Cursus. Het begint met een verhandeling die Helen in hoge school had geschreven: "Dit is het verhaal van mijn zoektocht naar God. Het begon toen ik nog een heel klein meisje was en eindigde recentelijk op een nogal weifelachtige wijze. Of u nu denkt dat ik uiteindelijk een oplossing heb gevonden…"

Het verhaal van "De afwezigheid van gelukzaligheid" gaat verder en strekt zich tot in de negen jaar na het dicteren van de Cursus. Zeer binnenkort zal ik hier de rijke geschiedenis neerschrijven die heeft geleid tot de vertaling en publicatie van het meesterwerk dat wij nu allen in onze handen kunnen houden en geheel kunnen accepteren als het einde van alle zoeken: Een Cursus In Wonderen.