Wat zijn de karakteristieken van Gods leraren?

De oppervlakkige karaktertrekken van Gods leraren zijn in het geheel niet gelijk. Voor de ogen van het lichaam zien zij er niet hetzelfde uit; zij komen van immens verschillende achtergronden, hun ervaringen van de wereld verschillen buitengewoon en hun oppervlakkige 'persoonlijkheden' onderscheiden zich nogal. Noch hebben zij, in het beginstadium van hen functioneren als leraren van God, vooralsnog de diepere karakteristieken verworven die hun zullen aanstellen als wat zij zijn.

God geeft speciale geschenken aan Zijn leraren, omdat zij een speciale plaats in Zijn plan voor Verzoening hebben. Hun speciaalheid is natuurlijk slechts tijdelijk; het is in tijd gezet als een middel om uit tijd vandaan te leiden. Deze speciale geschenken, geboren in de heilige relatie waartoe de onderwijs en leer situatie zich richt, worden karakteristiek voor al Gods leraren die in hen eigen leren vooruitgekomen zijn. In dit respect zijn zij allen gelijk.

Alle verschillen onder Gods leraren zijn tijdelijk. Desalniettemin kan het binnen de tijd gesteld worden dat de gevorderde leraren van God deze karakteristieken hebben: vertrouwen, eerlijkheid, tolerantie, zachtaardigheid, vreugde, verdedigingloosheid, generositeit, geduld, oprechtheid, en een open geest.

Vertrouwen

Eerlijkheid

Tolerantie

Zachtaardigheid

Vreugde

Verdedigingloosheid

Generositeit

Geduld

Trouwhartigheid

Open Geest